Stressinkontinens hos kvinner

Det finnes flere hjelpemidler man kan ta i bruk for å forhindre en urinlekkasje. Hos oss finner vi frem til det inkontinensproduktet som passer best for deg.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Hva er stressinkontinens?

Stressinkontinens betyr lekkasje av urin i forbindelse med hoste, nysing eller andre aktiviteter som øker trykket inn i bukhulen. Det oppstår lekkasje av små mengder urin. Stressinkontinens forekommer mest i overgangsalderen. Men kan oppstå både før og etter fødsel. Økene alder er også er årsak til stressinkontinens.

 

De vanligste formene for urinlekkasje er:

  1. Stress-inkontinens: ufrivillig vannlating ved hoste, latterkrampe eller fysisk anstrengelse
  2. ”Urge” inkontinens: ufrivillig vannlating med sterk vannlatingstrang.
  3. Blandingsinkontinens: En blanding av stress inkontinens og «Urge» inkontinens.

 

I følge Norsk helsestatistikk, er det i Norge rapportert om ca 30% voksne kvinner som plages med urinlekkasje. En undersøkelse gjort i Trøndelag (HUNT) viste at kvinner som ikke hadde født hadde 5% stresslekkasje, de som har født med keisersnitt 7% og vaginalt 15%

 

Hjelpemidler ved stressinkontinens

Til kvinner som opplever stress inkontinens finnes hjelpemidler som dekkes på 501 resept. Diveen er en intravaginal kontinenstampong som er en tampong man fører inn i skjeden som støtter opp under blærehalsen. Den skal forhindre urinlekkasje, spesielt under aktivitet, nysing eller hosting.

> For mer info følg denne linken

Vi har også hjelpemidler som vaginalvekter og elektriske bekkenbunnstrenere som er et alternativ for de som synes det er lettere å få til den type trening enn knipeøvelser.

 

Husk at hjelpemidlene finnes for en grunn, og du skal ikke oppleve dette som pinlig å ta i bruk.

Se flere innlegg

Smerter i foten og hælen ved trening

Smerter i foten og hælen

Vi opplever at mange kommer til oss med smerter i foten og hælen. De ønsker helst at vi har noe som fjerner smerten der og da, men så enkelt er det ikke bestandig.

Les mer →